Armo ja kuuliaisuus

“Armosta te olette pelastettuja uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan voisi kerskailla. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.”  (Kirje efesolaisille 2:8-10)

Jumala on armossaan tehnyt KAIKEN valmiiksi Jeesuksessa Kristuksessa: pelastuksen ja elämän Hänen lapsenaan. Myös Tiitus kirjoittaa tästä kirjeessään 2:14 “Hän antoi itsensä meidän puolestamme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta JA puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka ahkeroi hyviä tekoja.” Jumalan armo on ilmestynyt PELASTUKSEKSI kaikille ihmisille ja se KASVATTAA meitä. (Tiitus 2: 11-12)

Miten valtava on Jumalan armo ja Hänen rakkautensa jokaista ihmistä kohtaan! Se ylittää ihmisen käsityskyvyn rajat. Psalmissa 63:4 sanotaan: “Sillä sinun armosi on parempi kuin elämä; minun huuleni ylistävät sinua” 

Kaikille tämä armo on valmistettu, mutta jos ihminen ei ota sitä vastaan omaan elämäänsä, se on hänen kohdallaan mitätön, 2.Kor. 6:1: “Hänen työtovereinaan me myös kehotamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.” Armon vastaanottamiseenkin Jeesus on luvannut antaa voiman: “Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,” (Joh 1:12) Ja kun ihminen vastaanottaa tämän armon, Jeesuksen Kristuksen, omaan elämäänsä, hän saa sinetiksi siitä Pyhän Hengen, Ef. 1:13-14: “Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu Pyhän Hengen sinetti, se, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastukseksi – hänen kirkkautensa kiitokseksi.”  Pyhä Henki on meidän elämämme oppaana, kun olemme Jumalan lapsia. Hän johdattaa meidät kaikkeen totuuteen ja kasvattaa meitä armossa, Joh.16:13: “Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidtä kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään, vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu ja tulevaiset hän teille julistaa.” Siksi meidän on tärkeää Jumalan lapsina olla kuuliaisia Pyhän Hengen äänelle. Ja jotta opimme erottamaan Pyhän Hengen äänen muusta, on tärkeää oppia tuntemaan Jumalaa Hänen Sanansa ja rukouksen kautta.

Matt. 9:13 Jeesus sanoo “Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä tarkoittaa: “Laupeutta minä tahdon enkä uhria.” En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita vaan syntisiä.” Hoosea 6:6 kirjoitetaan, että Herra haluaa laupeutta eikä uhria: “Sillä laupeutta minä tahdon enkä uhria ja Jumalan tuntemista enemmän kuin polttouhreja,” Myös 1.Sam. 15:22 kirjoitetaan tästä: “Ovatko polttouhrit ja teurasuhrit Herralle yhtä mieluisia kuin kuuliaisuus hänen äänelleen? Kuuliaisuus on parempi kuin uhri, tottelevaisuus parempi kuin pässien rasva,” 

Ei tarvita enää minkäänlaista uhria, minkäänlaisia ihmisen tekoja, syntien sovitukseksi, koska täydellinen uhri on jo annettu: JEESUS KRISTUS ON TÄYTTÄNYT KAIKEN. Mutta sitä Herra kysyy meiltä, haluammeko me ottaa tämän täydellisen armon vastaan ja olla kuuliaisia Hänen äänelleen? Tehdä Hänen tahtonsa kaikessa?

Se, että ihminen ottaa Jumalan armon vastaan omaan elämäänsä ja on kuuliainen Pyhän Hengen äänelle on parasta elämää, mitä ihmisellä voi olla. Kristus meissä Pyhän Henkensä kautta kantaa meitä tässä elämässä ja iankaikkisuudessa.

Tiitus 3: 4-8:  “Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi, hän pelasti meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta vaan laupeutensa tähden uudestisyntymisen pesun ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta. Tämän Hengen hän vuodatti runsaasti päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, jotta me, vanhurskautettuina hänen armostaan, tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan. Tämä sana on varma, ja tahdon sinun teroittavan näitä asioita, että ne, jotka uskovat Jumalaan, olisivat ahkeria tekemään hyvää. Se on ihmisille hyvää ja hyödyllistä.” 

Ethän pidä koskaan halpana Jumalan armoa?

Siunausta ja Pyhän Hengen johdatusta elämääsi.

Sari Yli-Posso